Den Lyttende Kirke

Nyheder
03
jan

Godt Nytår og tålmodige træer

Jeg drømmer om at få et overblik. Jeg drømmer om at finde min rytme sammen med Gud. Jeg drømmer om beskæring i mit liv, velvidende at det vil gør ondt og kan være svært. Når jeg ser på frugttræet, så ved jeg, at det er godt. Jeg stoler på, at Gud vil hjælpe mig. Og jeg tror drømmene er nogen han har været med i, lige fra den spæde start og det gør mig fortrøstningsfuld. For jeg ved jeg har brug for Gud. Jeg har brug for noget der er større end mig selv. Jeg falder jævnligt i den grøft, bare at (forsøge at) klare det hele selv. Men jeg skal ikke og kan ikke klare alting selv. Det har aldrig været meningen. Det bringer mig videre til den næste tanke. Fællesskaber! Gud er i sin natur selv fællesskab. Den treenige Gud. Og vi er skabt til fællesskab. Til at vandre sammen med hinanden og sammen med Gud. Og gøre tingene sammen. Og hvor er det godt at det er sådan!

Der er brug for ører der vil lytte og være en velsignelse ind i alle mulige fællesskaber og miljøer. Og der er brug for alle der vil være med. Der er brug for, at vi indimellem er stille og lytter til vores hverdagsliv. Hvad bruger vi vores tid på? Er der noget vi skal stoppe med? Er der noget vi skal engagere os i? Vi kan spørge Gud, er der noget du ønsker at sige til mig, vise mig?  Sidde stille lidt og lytte. Du kan skrive de tanker eller billeder ned, som du måtte få. Måske er de fra Gud…..

Jeg kan godt frygte, at eftertanken og omtanken bliver klemt og glemt……….   Jeg synes, at der er en tendens til, at vores måde at være sammen på bliver mere overfladisk, mindre nærværende. Vi tager os ikke tid til at forstå hinanden og vi glemmer at respektere hinanden og passe på hinanden, sagde Dronningen i sin Nytårstale.

Jeg ved godt, at tid er en kostbar størrelse. Det er vigtigt at passe på den tid man har fået. Og der skal være tid til at pleje sin familie og andre nære relationer og til det der er større end os. Der skal være tid til dig selv. Vi må alle arbejde på at finde vores egen rytme. Jeg drømmer om at vi må lade os inspirere af Jesus. Et stærkt forbillede på hvordan vi kan leve et godt liv.

Jeg drømmer om, at vi må blive ved med at være med til at sprede velsignelse ind i fællesskaber af familier, venskaber, arbejds-fællesskaber og alle mulige fællesskaber, gennem at træne lyttefærdigheder. Sætte tid af til at der bliver mere og mere god lytning rundt omkring i Danmark. Jeg drømmer om, at der også kommer flere mennesker, der får på hjertet at blive Professionelle Frivillige Lyttere, som kan være med til at opfylde en gammel vision om at der ikke skal være længere til en lytter, end til den nærmeste NETTO. Give opmærksomt nærvær, hvor vi tager os tid til at forstå, vise respekt og passe på hinanden.

Julen slutter med Hellig 3 Konger. Jeg kan anbefale en dejlig gudstjenestefejring i den forbindelse, i Bethlehemskirken på Nørrebro. Det sker lørdag d. 5. januar kl. 17. Alle er velkomne!! En god måde at slutte julen på! Eller måske er der en tilsvarende fejring i dit nærmiljø…..

Læs mere her

Måtte vi alle være som tålmodige træer, med dybe rødder, der får vores næring fra livets kilde. Frugttræer! Modige og villige til at lade os beskære, så vi kan bære god frugt! Til rette tid.

Godt nytår

Kærlig hilsen
Bente Lundbak Pihl

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...