Den Lyttende Kirke

Nyheder
29
nov

Aktiv sensommer og efterår 2017

Det har været en aktiv sensommer og efterår. Det var godt at have besøg af vores lytte kollega fra USA, Norma, som tilbyder at lytte i et kvindefængsel, hjemme i Florida. Vi to var rundt på en dejlig tur til kirker i Silkeborg, Odense, på Strøget og i Vestre fængsel. Det var så inspirerende begge veje: at have fokus på hvorfor lytning er så vigtigt og høre Norma fortælle om sine erfaringer, men også at lytte til deltagernes feedback og tanker.

Det rørte os at høre en indsat vi talte med i Vestre fængsel, give udtryk for hvor godt det ville være med lyttere i fængslet…. Det kunne være skønt, hvis det kunne vokse frem i DK…..Et godt bedeemne! Erik Adrian, præsten i vestre fængsel er enig, men understreger også, at det er noget man mp dedicere sig til, hvis man vil gå ind i sådan et frivilligt arbejde. da de indsatte har brug for stabilitet for at kunne have tillid.

Norma og jeg fulgtes til den 4. Christian Listeners Internationale samling, som vi holder hvert 3. år. Denne gang i Syd Afrika – Cape Town sidst i september og først i oktober. Det blev som sædvanligt et særligt møde, hvor vi lyttede til hinanden og delte lytteerfaringer fra vores arbejde rundt om i landende og bad sammen og for hinanden. Det er mange små lys at lyttearbejde rundt om i verden. Det er så opmuntrende at høre om. Nye unge var kommet med på holdet i Cape Town. Jeg havde en hilsen med til dem fra vores 2 norske venner, som netop er blevet undervisere. Folk glædede sig med os over at høre at det fine lytte arbejde er ved at sprede sig i Norge. Og det er så fint, at vi nu har fået undervisere der også.

For 2. gang var jeg med på det norske arrangement Salig er Tørsten. Denne gang i Oslo i oktober. Og ligesom i Marts i Kristiansand, var der hurtigt fyldt på vores workshop og folk på venteliste. 40 deltagere. Stor interesse for lytning deroppe. Så det var så fint at kunne præsentere Sigrid og Erik, som skal vær til at stå for undervisningen i Norge. Vi er nu inviteret til Grimstad d. 7 april, hvor de samler flere kirker og vi 3, sammen skal undervise dem i Modul 1. Det bliver spændende.

Nu går vi snart ind i julemåneden. Mørket tager til. Vi har aftalt med I Mesterens Lys af gå sammen med dem i deres årstidstjeneste og fejring i forbindelse med vintersolhverv.

Kom og vær med, sammen med IML og os d. 21 december kl. 19.00 til tjenesten i kirken og efterfølgende hygge i menighedshuset. I Bethlehemskirne Åoulevard 8, københavn N 

Vi vil fejre, at nu vender det og lyset tager langsomt til.

Fra keltisk tradition kendes 8 årstidstjenester, to jævndøgnsfester, to solhvervsfester og de fire fester midtvejs mellem solhverv og jævndøgn. Årstidstjenesten er en tjeneste der følger naturens rytme og knytter naturen ind i den nyskabende og genoprettende virksomhed, som er knyttet til Kristi gerning.

Læs mere om arangementet i løbet af december, her på hjemmesiden, under seneste nyheder.

Må lyset også tage til i vores hjerter og tanker, i denne juletid

29/11-17 Bente Lundbak Pihl, Daglig leder af  DLK

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...