Den Lyttende Kirke

Nyheder
04
feb

Dybe rødder og hvile

I januar var jeg, som repræsentant for Den Lyttende Kirke inviteret til at holde et seminar om det ’at hvile i sit eget selskab’ på Lederoase i Odder. Det var vi glade for. Jeg var rigtig glad for at være med og dele om mine egne erfaringer, som jo også er stærkt præget af lytning. Jeg oplever en utrolig værdi i det at lytte efter og finde en livsrytme, i forhold til at lytte til andre, lytte til mig selv og lytte til noget der er større end mig.

For mig er det større, Jesus Kristus. Jeg ser ham som et smukt og lærerigt forbillede, gennem sin livsførelse da han vandrede her på jorden. Jeg tror også han er den, i hvem hele guddomsfylden er lagt. Den kærlighed der strømmer fra Gud, ved Helligånden, gennem ham ud til os alle, er ufattelig dyb og livgivende lige ind i en helt almindelig hverdag. Det er min erfaring og den fylder mig med dyb taknemmelighed. Måtte den lægende kraft fra den større virkelighed, strømme ud imellem alle os mennesker, til liv og glæde og fred som overgår al forstand.

Konferencen havde et rigtig fint tema og undervejs hørtes ordet ’hvile’ mange gange. Det er godt. Der blev også talt om stilleretræter! F.eks tage en weekend ud og tage væk på et sted hvor der arrangeres stilleretræter. En søster var i sofasamtale om det sted hun bor: Stella Matutina i Kokkedal. Tankevækkene at lytte til. ’Det sker når du hviler’, siger den svenske præst Tomas Sjödin, i sin bog af samme navn. Som også var en, af mange gode bøger der lå på bogbordet. Og min og manges erfaring er også, at vi bedre kan høre det som er større, når vi også sørger for stilhed og hvile.

Måtte vi få diciplin og mod til at skrue ned for tempoet, skabe hvilepladser midt i hverdagslivet. Hvile og ro, er gode betingelser for at få dybere rødder. Dybe rødder hjælper os med at stå fast.

Lys og fred

Amager, Bente Lundbak Pihl, projektleder i Den Lyttende Kirke

PS: skal du med på lyttekursus d. 2. marts? Eller med på næste del d. 16. marts? Kig rundt på hjemmesiden……

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...