Den Lyttende Kirke

Nyheder
17
okt

En ufattelig og betingelsesløs kærlighed… lige midt i hverdagen

På vej til arbejdet, i regnvejret, bemærker jeg de smukke store træer; på vej igennem København. Træernes blade, så smukke i farvespil og skønhed. De vidner om noget der er større. En skønhed der rører mig og minder mig om kraften fra det høje. Jeg bliver blød om hjertet og føler taknemmeligheden strømme og give mig en god følelse i kroppen og et lille smil om munden. Det gør mig godt.

Det minder mig om, at i går aftes havde jeg ikke så gode følelser i kroppen, som nu. Jeg mærkede hen mod sengetid, at jeg følte mig tiltagende utilpas. I løbet af dagen var der sket forskelligt. På et tidspunkt, var jeg blevet urimelig irriteret på en af mine nærmeste. Og havde givet kraftigt udtryk for det. Vi fik heldigvis snakket om det og jeg fik sagt undskyld. Vi havde alle tidligt fri og nød at mødes derhjemme i familien og en havde købt kage. Det var hyggeligt. Hygge, en god film og lækker kage, midt i en ellers helt almindelig hverdag. Skøn overraskelse. Senere mødte jeg en anden, som var urimelig overfor mig, og det fik jeg ikke sagt fra over for. Det gav mig i stedet nogle tanker og følelser indeni, som jeg kæmpede noget tid med at få væk. Og så var det regnvejr og gråvejr. Det gik vist også lige lidt dybere ind i går og skabte lidt ’gråvejr’ på indersiden. Der ved sengetid opdagede jeg, at jeg havde en del negative tanker. Og jeg opdagede at de, ’fødte’ nye tanker som også var negative. Jeg følte mig ikke godt tilpas.

Jeg huskede på, at jeg måtte sørge for at holde fast i den gode praksis, jeg har lært: Det kærlige tilbageblik! Jeg bruger denne praksis ofte. Jeg vil sige, næsten hver dag. I en kortere eller længere version, alt efter hvor træt jeg er og hvor meget tid jeg har.

Så jeg satte mig og lod roen falde på mig. Mindede mig selv om, tilstedeværelsen af noget der er større end mig, en godhed der er ufattelig, en betingelsesløs kærlighed. For mig er det Gud. At han så mig og at uanset hvad, elsker han mig. Kraften fra det høje. Jeg har erfaret det som en sandhed, en usynlig virkelighed. Som er uundværlig for mig. Jeg bad om hjælp til at huske det fra min dag der var vigtigt og lige så stille kom flere forskellige erindringer fra dagen frem. Jeg talte med Gud om det. Alt det jeg huskede, af gode og dårlige ting. Jeg fik sagt undskyld, jeg fik sagt tak, jeg fik husket flere ting efterhånden. Og jeg fortalte om mine negative tanker, satte ord på. Ikke noget med at pynte på noget. Bare sige tingene som de er. Og jeg blev lyttet til! Det vidste jeg bare. Og det gjorde så godt; og jeg blev lidt klogere på mig selv. Og til sidst takkede jeg Gud for, af hjertet, at han går med mig i natten. Det er blevet mig en trøst. Skulle jeg vågne i nat, og være plaget af tanker om alt det jeg ikke havde nået eller klaret dårligt eller andet, så ville han være der. Også det har jeg erfaret.

Tak Gud, at du er en Gud der lytter opmærksomt og elsker betingelsesløst! Til alle der vil lade sig elske af dig…

Og nu her på vej til arbejdet i dag, måtte jeg konstatere, at jeg havde sovet godt i nat. Jeg er sikker på, at det var fordi jeg brugte tid på at sætte ord på min dag, i går aftes; og at der var en der lyttede til mig. Virkelig lyttede. En betingelsesløs kærlighed. Åh hvor er det bare godt. Lige her midt i hverdagen.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...