Hvem er vi?

Den Lyttende Kirke (DLK) er den danske version af Christian Listeners

og har sit udspring fra Acorn Christian Foundation, hvor Christian Listeners stammer fra. Acorn bor her: Whitehill Chase. Bordon, Hampsire, England.

Christian Listeners blev præsenteret første gang i Danmark i 2003. Herefter blev der lavet et pilotprojekt i 2005. I løbet af 2006 og 7 begyndte Christian Listeners lige så stille at tage form og man valgte i Danmark at kalde tjenesten: Den Lyttende Kirke.

Vi er i årenes løb rykket tættere på organisationen Areopagos/I Mesterens Lys, som er en kristen organisation, der arbejder med religionsdialog, kristen spiritualitet, trospraksis og diakoni.  Fra 2015 har Bente Lundbak Pihl været ansat på halv tid i Areopagos med opgaven at være daglig leder for Den Lyttende Kirke. Fra sommeren 2017 har vi indgået aftale om officielt at være en Areopagos-praksis. Vi glæder os over samarbejdet.

Vi holder til, dels på Areopagos’ kontor på Diakonissestiftelsen, dels hos Bethlehemskirken, Nørrebro, som vi også har et tæt samarbejde med. Vi kommer dog også rundt andre steder, med glæde!

Flere er knyttet til DLK på forskellig vis

Vi har folk der beder fast for arbejdet, der er praktiske hjælpere, og folk som indimellem medvirker på DLKs Lytteteam som ‘Lytter’.

Andre er tilknyttet ved at bruge Refleksion & Træning, som et sted for vedligeholdelse af lyttefærdigheder, personlig opbyggelse og opmuntring.

Vi har et dejligt fællesskab, som repræsenterer både folkekirken, frikirker og den katolske kirke.

Herunder kan du se nogle af os, som på forskellig vis er en del af denne tjeneste:

Bente Lundbak Pihl

er daglig leder af DLK. Har været underviser fra Christian Listeners i England siden 2006 og nu trainer i 2017 og virker, udover dgl. leder, som konsulent og underviser i Den Lyttende Kirke og som ‘Lytter’ på DLKs Lytteteam.

tilbyder sjælesorgs-/medvandringssamtaler på Diakonissestiftelsen.

Har tegnet ny lisensaftale med Acorn i 2017, og tilknyttet dem derigennem,  og underviser deres nyreviderede kurser.

Er ligeledes medlem af den internationale Christian Listeners gruppe og har været siden 2016,

Arbejder også som deltidssygeplejerske

Pia Vanting Iversen

er kursusmedarbejder i DLK. Er også med som ‘Lytter’ på DLKs Lytteteam på Oaselejr Sjælland.

Uddannet skolelærer og har en masteruddannelse i coaching (fra Copenhagen Coaching Center) og er cand. mag. fra RUC.

Arbejder til daglig som dagplejer.

Birte Christensen

er en stor hjælp med administrative og praktiske opgaver og er ‘Lytter’ på DLKs Lytteteam. Medvirker på Mystikkens Univers.

Er med i følge-/medarbejdergruppen omkring tjenesten.

Pensioneret socialrådgiver.

Antje Hansen

kursusmedarbejder og ‘Lytter’ på DLKs Lytteteam. Medvirker på Mystikkens Univers, både som ‘Lytter’ og med indretning af DLKs stand.

Arbejder til daglig som skolelærer.

Ole Skjerbæk Madsen

en af brobyggerne for Christian Listeners til Danmark. Med i følge- og medarbejdergruppen omkring tjenesten.

Virker til daglig som missionspræst for Areopagos og I Mesterens Lys. Har udviklet Christfulness som en kristen trospraksis. Er frivillig hjælpepræst i Bethlehemskirken.

Gift med Dorte og har 3 voksne døtre.

Den Lyttende Kirkes lederteam.

(Til venstre i billedet) Merete Meldgaard Andersen

Underviser og medlem af DLKs lederteam

Arbejder til daglig som sygeplejerske

og coach.

Dog er Birte er droslet ned, og Bente ses ikke her på billedet.