mar

I dag er Askeonsdag

som er indledningen til den kristne faste op til påske.

Men hvorfor faste?

Jo, vi ved jo nok alle godt, at indimellem er der ting der kommer til at fylde for meget i vores liv. F.eks: Slik. TV. Netflix. Computerspil. Mad. Mine egne dagsordner fordi jeg har for travlt. Ja, travlhed og dermed manglende hvile. Smartphone. Eller alt muligt andet.

Smartphonen fylder jævnligt for meget hos mig. Jeg opdager pludselig at den er ved at tage overhånd. Eller den har taget overhånd. Jeg skal hele tiden tjekke ting, på mobilen: nyheder, mails, opslag på facebook. Og hvad sker der med mit nærvær i forhold til andre, mig selv og Gud. Det drosles stille og usynligt mere og mere ned.

Mindre plads/tid til eftertanke over hvad jeg er optaget af. Mindre tid til opmærksomt nærvær til dem omkring mig. Mindre ro til at fordybe mig en stund med Gud.

Jeg holder af at stoppe op, se på mit liv lige netop på dette tidspunkt af året. Fastetiden. Hvad fylder for meget? Gud, hvor har det taget overhånd? Indrømme det. Beslutte at sætte noget på pause. Bare indtil påske. Bede GUd om hjælp. Det er SÅ tankevækkende, hvad det kan medføre. Så går jeg til at Askeonsdags aftengudstjeneste. Jeg plejer at tage til Bethleheemskirken på Nørrebro, hvor jeg plejer at komme. Men der er andre steder, hvor denne gudstjeneste også fejres.

Hvad fylder for meget i dit liv? Har du noget der kunne trænge til at blive lagt ned for en tid? jeg kan anbefale det! Hvorfor ikke finde en kirke der fejrer denne gudstjeneste og gå derhen i aften? Du er velkommen i Bethlehemskirken

God fastetid

Guds fred og alt godt