Nu er det længe siden solsorten har sunget….

Det har været en begivenhedsrig tid siden i sommers. Utrolig megen rejseaktivitet for Den Lyttende Kirke!

Vi har fået lov at komme til spændende nye områder i Danmark med vores kurser og møde nye mennesker. Silkeborg Oasekirke i Jylland, dejligt sted. Varm og velkommen atmosfære. Skt. Hans Kirke i Odense. Skøn kirke, som synes fuld af liv. På skønne Fyn. Vi har været forbi vores venner på det skønne retrætecenter i Skotland ’The Bield’ og fejre 20 års jubilæum med dem. Vi har været i Stavanger i Norge og inspirere med lytteworkshop på ’Salig er tørsten’ og på Areopagos med Areopagos, kollegaer  fra Norge og Danmark til fællesstabsmøde. Vi er flere der er gået sammen om en ny spændende aftensgudtjeneste #aabenhimmel. Der er mange dejlige fællesskaber rundt omkring. Det har vi brug for. Gode varme fællesskaber. Men alle mulige forskellige mennesker, som man kan øve sig i at holde af og blive holdt af i, i al vores forskellighed. For vi har alle noget at give. Måtte vi lære nye spændende ting, ved at virkelig lytte til hinanden, sætte vores eget til side for en stund, og så være med til at der kan opstå et møde imellem os. Så kærligheden kan strømme frit og gøre godt. Måske vil en anden gøre det samme for mig.

Det er blevet vinter og mørkt. Og mørket tager til. Hvert år. Denne årstids vekslen, fortæller os ting vi har brug for at blive mindet om. Vores vidunderlige natur. Vi må lytte til den. Hvorfor bliver det mørkt? Hvad gemmer sig i mørket? Der er smerte, ensomhed og kulde i mørket. Men der er også hvile, stilhed og fred.

Hvis du har lyst, kunne du skabe et rum i din dag i dag. Bare 5 eller 15 minutter. Finde dig et stille sted. Minde dig selv om, at Gud ser på dig med et kærligt blik. Åbne dit hjerte for noget der er større end dig selv, det kan være Gud, og spørge: Er der noget jeg kan lære i mørket, i vinteren? Hvad gemmer sig i mit mørke?

Blive stille, lytte og tage imod og give et gensvar tilbage. Hvis du vil, kan du slutte med denne bøn:

’Kære Gud, tak for vores smukke natur. Lær os at høre din stemme i naturens, i årstidens vekslen.  Hjælp os at lytte til den og passe rigtig godt på den. Mind os også om at lytte til hinanden, så vi kan være med til at skabe møder og godt fællesskab imellem os. Lad os også lytte til os selv, i dit nærvær. Åbne os for dig og lade dit nærvær strømme ind og skabe liv, varme og lys. Ligesom Maria tog imod dig, Jesus, må der være hjerterum i os, så du må fødes i vores hjerter og liv i denne advents- og juletid. Tak at du kommer, når vi åbner os. Altid. Kom Herre.’

Jeg vil ønske alle en velsignet jul. Må det være en tid fyldt med varme fra fællesskaber, fra møder hvor vi virkelig møder hinanden, og ser hvad hinanden har at give og en tid med god tid og med hvile og fred.

og en dag synger solsorten heldigvis igen…åh det bliver skønt.

Kh Bente

Velkommen til Vintersolhvervsfejring. Kom og tænd lys sammen med os og I Mesterens Lys d. 21/12